Todos somos inmigrantes. Convocatoria a Asamblea Popular por Trabajo, Habitación y Derechos para Tod@s en Barcelona

03.Mar.04    Análisis y Noticias

Davant el treball, l’habitatge, els drets…
Tots i totes som immigrants

La precarietat laboral colpeja especialment el jovent, les dones… i els immigrants. La manca de papers i drets obliga els immigrants a sobreviure acceptant feines en condicions pèssimes i per salaris mísers.

Les dones no han assolit la igualtat ni a la feina ni a casa. En el cas de les immigrades, aquesta situació empitjora, les que han vingut per reagrupament familiar no solen tenir un permís de treball independent del marit.

És molt difícil trobar un habitatge digne i assequible, tant si has nascut aquí com si no. L’administració afavoreix els que especulen amb aquesta necessitat bàsica, desallotjant igualment les cases okupades que les casernes de Sant Andreu.

S’ identifica immigració amb delinqüència i terrorisme. La mateixa policia que deté gent sota les lleis antiterroristes sense cap mena de prova, arresta qualsevol persona amb “pinta d’immigrant” i si no té els papers en regla se l’emporta al Centre d’internament (presó) de la Verneda, com a pas previ a l’expulsió.

Hi ha molts problemes comuns, però els immigrants tenen, a més a més, un que no es pot pas obviar: els papers. Sense papers, cosa que vol dir sense cap mena de dret, i sense la participació de tots i totes és difícil lluitar.

Per tot això, convoquem totes les persones: immigrants o no, amb o sense papers, a una assemblea on els diferents moviments prepararem la convergència de les nostres lluites.

Regularització sense condicions de totes les persones residents aquí!
Habitatge, treball i drets per tothom !